-
-
-
-
1439/12/09
-
عدد الزیارة :
3419
بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ چیست؟
اگر بخواهیم تعریفی از ایمیل مارکتینگ داشته باشیم باید بگوئیم: هنگامی که مدیران وب سایت ها و کسب و کارها برای معرفی یا فروش محصول یا خدمات خود ایمیلی ارسال می کنند. که این ایمیل ها می تواند توسط سیستم و به صورت اتوماتیک باشد که مدیر وب سایت آنها را کنترل می کند. شاید واژه ایمیل مارکتینگ برای برخی افراد خوشایند نباشد و آنها را به یاد ایمیل اسپم بیاندازد اما حقیقت این است که این شیوه بازاریابی، یکی از پرکاربردترین خدمات دیجیتال مارکتینگ می باشد.
تاریخچه ای جالب از ایمیل مارکتینگ
اگر بخواهیم تاریخچه دقیقی از ایمیل مارکتینگ را بیان کنیم باید بگوئیم که در سال 1978 میلادی اولین مورد از آن انجام شده است. آقای گری توئرک در سازمان DEC اولین ارسال ایمیل را انجام داد. هرچند که در آن زمان هنوز شبکه اینترنت وجود نداشت و بعدا این سازمان خودش به شبکه اینترنت تبدیل شد. در سال 1996 ابزار Hotmail معرفی شد و شرکت ماکروسافت آنرا یکسال بعد خرید. این سرویس نیز برای ارسال و دریافت ایمیل استفاده می شده است که الان نیز وجود دارد. (اغلب با نام outlook استفاده می شود).
ایمیل مارکتینگ به معنای ارسال اسپم نیست!
قبل از ورود به هزاره سوم، ایمیل مارکتینگ اغلب با ارسال ایمیل های انبوه و به رگبار بستن مشتریان ختم می شد و این موضوع باعث ناراحتی کاربران می شد، اما در سال های اخیر شیوه های بهتری برای بازاریابی ایمیلی ارائه شد. ابزارهای هوشمندی که به ما این امکان را می دادند که هم احترام بیشتری برای مشتریان قائل شویم و هم بازاریابی ایمیلی را موثر دنبال کنیم. با رشد و توسعه شبکه اینترنت هم ابزارهای ایمیل مارکتینگ و هم سرویس دهنده های ایمیل قوی تر شده و بستر مناسبی را برای بازاریابی از طریق ایمیل فراهم کردند.
لغو اشتراک و احترام بیشتر به کاربران
شاید زمانی را به یاد بیاوریم که برخی شرکت های بزرگ و کوچک برای بازاریابی دست به هر اقدامی می زدند. شاید در روز چند ایمیل ارسال کرده و با خود می گفتند که اگر ایمیل ها بیشتر باشد احتمال دیده شدن هم بیشتر می شود. اما عملاً این کار موجب فرار کاربران از ایمیل های تبلیغاتی می شد و خیلی از افراد آنها را اسپم می کردند. اینکه به کاربران اجازه لغو اشتراک داده شود، یعنی به آنها این اختیار را بدهیم که در صورت تمایل ایمیل های ما را دریافت کنند. دکمه لغو اشتراک یا همان unsubscribe معمولا به صورت لینک در انتهای ایمیل های تبلیغاتی درج شده و در اغلب اوقات از کاربر دلیل لغو اشتراک پرسیده می شود تا این فیدبک ها بعدا توسط مدیر سایت بررسی شود.
حتما بخوانید: پورتال سازمانی، راهکاری هوشمند برای شهرداری ها و سازمان ها
حقایقی از ایمیل مارکتینگ که معمولا رخ می دهند
وب سایت ویکی پدیا (بخش پارسی) آمار و اطلاعات جالبی از ایمیل مارکتینگ را منتشر کرده که این موارد اغلب اوقات رخ می دهد اما باید به این موضوع هم توجه داد که رفتار همه کاربران یکسان نیست. برای مثال ممکن است شخصی حتی ایمیل های اسپم را هم چک کند و شخصی دیگر حتی ایمیل هایی که به روش های معقول و مناسب ایمیل مارکتینگ ارسال شده را نیز بررسی نکند. بهتر است بگوئیم حتی استفاده از ایمیل در بین کاربران و مشاغل مختلف نیز باهم تفاوت دارد.
- درصد باز شدن ایمیل ها، در سال 2016، 24% بودهاست.
- بیشترین میزان غلط بودن ایمیلها در آسیا است و 33.5% است.
- اگر کسی 3 بار ایمیل را باز نکرد، به احتمال زیاد باز هم این کار را نمیکند.
- درصد استفاده کاربران از موبایل، 10% بیشتر از کامپیوتر شخصی است.
- بیشترین ایمیلها در جهان در روزهای 1شنبه باز میشوند.
- بیشترین ایمیلها در جهان در ساعت 15 هر روز باز میشوند.
به خرید لیست ایمیل، نه بگوئید
برخی از مدیران وب سایت ها برای اینکه سریعتر به هدف خود برسند اقدام به خرید لیست های ایمیل طبقه بندی شده می کنند و با استفاده از ابزارهای ایمیل مارکتینگ، اقدام به ارسال ایمیل انبوه می کنند. اما باید به این موضوع توجه داشت که بازگشت سرمایه بسیار پائین و کم ارزش است. برای اینکه این موضوع را بهتر بیان کنیم بهتر است یک مثال بزنیم. فرض کنید با پرداخت هزینه ای هرچند اندک به شما یک فایل که داخل آن 5000 ایمیل وجود دارد داده شود اما نمی دانید که این افراد زن هستند یا مرد؟ در چه بازه سنی هستند؟ در چه شهری زندگی می کنند؟ چه کسب و کاری دارند؟ آیا به کسب و کار شما علاقه دارند (یا بهتر است بگوئیم محصولات و خدمات شما جز نیاز آنها هست یا خیر). اصلا آیا به ایمیل خود سر می زنند یا خیر. طبیعی است که اگر بخواهید به این افراد ایمیلی بفرستید، احتمال اینکه مشتری بالقوه یا بالفعل بدست بیاورید بسیار کم است، چون اصلا نمیتوان مطمئن بود که افراد دریافت کننده ایمیل به کسب و کار ما علاقه یا نیاز دارند یا خیر؟ افزون براین، احتمال اسپم شدن شما نیز بالا می رود.
چگونه لیست ایمیل را خودمان بسازیم؟
حتما در خیلی از وب سایت ها دیده اید که بخشی وجود دارد که از شما ایمیل را دریافت و مشابه خبرنامه اطلاعات را برای شما ارسال می کند. اما حقیقت این است که لزوما همه کاربران در خبرنامه ما عضو نمی شوند. البته این راهکار بد نیست و استفاده از آن هنوز هم شیوه پذیرفته شده ای است، اما نکته مهمی که اینجا باید به آن اشاره کنیم این است که خبرنامه صرفا یکی از راه ها می باشد. خبرنامه یعنی ارسال مطالب جدید به ایمیل کاربران (برای مثال هفتگی یا ماهانه).
اما راهکار دیگری که بتوانیم اصطلاحاً یک Lead یا سرنخ از کاربران بدست بیاوریم ایجاد انگیزه در آنها می باشد. فرض کنید یک کتاب الکترونیک رایگان تولید کرده ایم. یک راه این است که آنرا به رایگان در سایت بگذاریم تا افراد آنرا دانلود کنند، اما این کار موجب افزایش لیست ایمیل نمی شود. یکی از بهترین روش ها این است که ابتدا یک modal در صفحه لود کنیم و به کاربر پیشنهاد دهیم در ازای وارد کردن ایمیل خود، کتاب رایگان را به ایمیل او خواهیم فرستاد. معمولا در این فرم ها نام، ایمیل و شماره تلفن همراه و ... پرسیده می شود اما باید توجه داشته باشیم که زیاد شدن آیتم های فرم، ممکن است کاربران آنرا پر نکنند. البته با قصد فریب کاربران را نداریم که فایل را فقط در ازای دریافت ایمیل به آنها بدهیم! این صرفا یک راهکار و شیوه محترمانه بازاریابی می باشد که عموم مردم امروزه با کلیت آن آشنایی دارند. مهمتر آنکه اگر محتوای تولید شده شما برای کاربران و مخاطبان مفید باشد، نه تنها ایمیل خود را وارد می کنند، محصولات شما را نیز خریداری خواهند کرد.
بخش بندی لیست ایمیل، گامی برای موفقیت کمپین
شاید بپرسید منظور ما از بخش بندی (Segment) چیست؟ باید بگوئیم که لیست ایمیلی که به سختی جمع آوری شده ممکن است ایمیل افراد متفاوتی را در خود داشته باشد. برای مثال شما کتابی در خصوص برنامه نویسی را از طریق فرم داخل modal به کاربران ارسال کردید. کتاب دیگری نیز در زمینه SEO به همین شیوه برای کاربران ارسال کردید. حال می خواهید بازاریابی ایمیلی انجام دهید و محصولی که در خصوص آموزش برنامه نویسی می باشد را تبلیغ کنید. بدیهی است که افرادی که کتاب اول را دانلود کردند احتمال اینکه محصول شمارا خریداری کنند بیشتر است چون به موضوع برنامه نویسی علاقه بیشتری دارند.
البته در برخی کسب و کارها به دلیل همگن بودن و شبیه بودن خدمات و همچنین کوچک بودن آن کسب و کار، ممکن است این موضوع کمتر نیاز شود. اما در کسب و کارهای بزرگتر که خدمات متنوع است، این موضوع اهمیت بیشتری نیز پیدا خواهد کرد.
جمع بندی
ایمیل مارکتینگ یکی از بهترین شیوه های بازاریابی دیجیتال می باشد که به نسبت خیلی از روش ها، بازگشت سرمایه بهتری دارد. باید توجه داشته باشیم که دوره به رگبار بستن با ایمیل به پایان رسیده و ما باید هدفمند و اصولی از این شیوه استفاده کنیم. به جای خرید لیست ایمیل، بهتر است محتوای مناسبی تولید و در ازای آن، ایمیل افراد را بدست آورده تا بتوانیم به افرادی ایمیل بفرستیم که موضوع کسب و کار ما را دنبال می کنند و به آن علاقه و یا نیاز دارند.
تحریریه دورتال
الدرجة : 
2.73 | 
المجموع : 
11
تمّ إیجادها بواسطة
hamdollahi
فی التأریخ
1440/08/05