تولید و نگارش محتوا در پورتال سازمانی

مقدمه

همانطور که طراحی قالب پورتال سازمانی و کارایی یک آن مهم است، تولید محتوا در آن نیز مهم هست. حتی به صراحت می توانیم بگوئیم مهمتر! همچنین تولید محتوا نیز می بایست متناسب با اصول سئو و رعایت اصول نگارشی باشد. در این مقاله به این مواردی که اینجا ذکر شد می پردازیم. افزون بر این، به مقوله کاربرد تولید و نگارش محتوا در پورتال سازمانی می پردازیم.

تولید و نگارش محتوا در پورتال سازمانی

استراتژی محتوا در پورتال سازمانی

در مقالات قبل در خصوص استراتژی محتوا صحبت کردیم، همانطور که گفته شد استراتژی محتوا نقشه راه محتوایی ما برای تولید و بازاریابی محتوا می باشد. بدیهی است این نقشه راه متناسب با نیازمندی ها، هرم بازاریابی محتوایی و بودجه در نظر گرفته شده و حتی نیروی انسانی ما خواهد بود. (نیروی انسانی می تواند به صورت in house و یا out source باشد). این استراتژی به نوع سازمان یا شرکت ما و به مشتریان ما نیز بستگی دارد. فرض کنید پورتال سازمانی یک شرکت دولتی (برای مثال شرکت برق) طبیعی است که اهداف کوتاه مدت و بلند مدت در زمینه اطلاع رسانی مردم در زمینه صرفه جویی خواهد داشت. اما یک شرکت خصوصی در زمینه مهندسی ساختمان بیشتر قصد دارد که با تولید محتوا مشتری بیشتری جذب کند. پس به تمامی موارد مذکور در تدوین نقشه راه محتوایی خود باید توجه داشته باشیم.

استراتژی محتوا در پورتال سازمانی

نگارش اصولی محتوا در وب

شاید بیان این موضوع (و حتی اصلا بیان موضوع این مقاله) از دید برخی از خوانندگان محترم چندان مهم نباشد. شاید بگوئید که مگر قرار است مقاله یا پایان نامه دانشگاهی بنویسیم که بخواهیم اصول نگارشی را رعایت کنیم. اما این موضوع اهمیت دارد. اولا در قدم اول باید گفت که خود گوگل به برخی از موارد نگارشی محتوا اهمیت می دهد. دوم اینکه خود ما می بایست متون خود را متناسب نگارش صحیح زبان پارسی درج کنیم. این به تنهایی احترام به خواننده و ارج نهادن به زبان زیبای پارسی می باشد. این راه هم بدانید که رعایت این اصول، موجب این خواهد شد که بیشتر توسط مخاطبان و خوانندگان خود، تقدیر شوید.

استفاده مناسب از علائم نگارشی، خواندن محتوا را راحت تر کرده و بالعکس اگر از این علائم به درستی استفاده نکنیم، خوانایی محتوای شما دشوارتر خواهد بود.

بررسی علائم مهم و شیوه درج آنها در پورتال سازمانی

ویرگول: ویرگول برای آسان تر خوانده شدن متن به کار می رود، به عبارت دیگر شما با ویرگول می توانید متون خود را بخش بندی کنید تا مطالعه آن آسانتر شود. کلید ترکیبی درج آن shift + t می باشد.

نقطه ویرگول یا نقطه‌بند: استفاده از نقطه ویرگول مختص زمانی است که دو جمله از نظر مفهومی جدا هستند اما یک ارتباط معنایی بین آنها وجود دارد. برای استفاده از کلید ترکیبی shift + y استفاده می کنیم.

نگارش محتوا

نیم‌فاصله: همانطور که می دانیم در زبان پارسی خیلی از واژه ها دو تکه هستند. مثلا واژه "می شود" بهتر است به صورت "می‌شود" نوشته شود. به جز زیبایی ظاهری، مشکلاتی از این نظر که یک تکه در یک خط و تکه دیگر در خط بعد بیفتد، نخواهد داشت. برخی نیز این واژه را به صورت "میشود" می نویسند که از نظر دستور زبان پارسی اشتباه می باشد. برای درج نیم‌فاصله بهترین گزینه کلمات ترکیبی ctrl + shift + 2 می باشد. توجه کنید که این نیم فاصله را هرجا که نیاز شد استفاده کنید اما در کلمات کلیدی خود حتی المقدور استفاده نکنید.

علامت سوال و علامت تعجب: این دو علامت هم به صورت مجزا و هم ترکیبی قابل استفاده می باشد. جمله ای را فرض کنید که هم سوالی و هم تعجب آورد باشد. بدین صورت می توانید از هر دو به صورت ترکیبی استفاده نمائید. در پاره ای از موارد نیز ممکن است ببینید در یک محتوا چند علامت تعجب پشت سر هم باشد که برای نشان دادن یک حس تعجب شدید به کاربر می‌باشد.

دونقطه: از این آیتم نیز برای زمانی که قصد توصیف عبارتی را داریم استفاده می کنیم. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان چه در محتوای وب و چه در محتوای چاپی، پس از عناوینی که مقابل آنها قرار نیست چیزی نوشته شود، دونقطه نگذارید. برای مثال به عناوینی که در این مقاله هستند توجه کنید. هیچ کدام در مقابل خود دونقطه ندارند. دلیلش این هست که عنوان ها در اینجا مقابل خود متنی ندارند که بخواهند آنها را توصیف کنند.

حتما بخوانید: میز خدمت الکترونیکی چیست؟

پرانتز و نقل‌قول: پرانتز را زمانی استفاده می کنیم که بخواهیم عبارتی را که اهمیت کمتری دارد داخل پرانتز بگذاریم. نقل‌قول را برای نقل‌قول از واژه دیگری و یا بیان عبارتی که صرفا به صورت مثال است به کار می بریم، استفاده می کنیم. مشکلی نیست که این موارد به صورت ترکیبی هم استفاده شود اما باید دقت کنیم که در استفاده از آنها اولا زیاده روی نکنیم، دوما در جایی که نیاز نیست از آنها استفاده نکنیم.

نکات مهم در استفاده از علائم نگارشی

برخی از نکات در هنگام استفاده از این علائم باید در نظر گرفته شوند، برای مثال برای علائمی همچون ویرگول، نقطه‌ویرگول، نقطه، علامت تعجب و دونقطه بایستی قبل از درج آنها فاصله نگذاریم و پس از آنها فاصله درج کنیم. توجه داشته باشید که مقادیر داخل پرانتز و نقل‌قول حتما می بایست درون آنها بدون فاصله و بیرون آنها با فاصله باشند (مانند این متن).

تولید و انتشار محتوا با رعایت اصول سئو

صرف‌نظر از قوانین و اصول نگارشی محتوا (که بر سئو هم بی تاثیر نیستند)، ما باید با مقوله سئو نیز آشنا باشیم. نکته ای که مهم است بیان کنیم تولید محتوا معمولا توسط کارشناسان مرتبط انجام شده و کار سئو را نیز مختصص آن انجام می دهد. بنابراین اغلب اوقات کپی رایتر (همان شخصی که تولید محتوا می کند) محتوا را آماده و فایل word به همراه تصاویر، ویدئو، پادکست و ... آنرا در اختیار کارشناس سئو قرار می دهد. البته قبل سئو نیز ممکن است بخواهیم آنرا به یک ویراستار هم بدهیم تا متن را ویراستاری کند. پس از این مراحل متن آماده درج در پورتال سازمانی یا وب سایت شما می باشد.

گوگل قریب به 200 شاخص دارد که با آنها رتبه وب سایت ها را بررسی و تعیین می کند. بخش عمده ای از این شاخص ها مربوط به بهینه سازی داخلی سایت یا همان onpage seo می باشد. همانطور که در مقالات قبل بیان کردیم، سئو به دو بخش بهینه سازی داخلی onpage و بهینه سازی خارجی یا همان offpage تقسیم می شود. موارد مربوط به onpage شامل بهینه سازی هایی می شود که داخل سایت انجام می شود، اما offpage seo شامل فعالیت هایی است که ما در خارج از سایت خود آنرا را انجام می دهیم. برای مثال فعالیت و تولید محتوای ما در شبکه های اجتماعی، ساخت بک‌لینک (که عمده ترین فعالیت در بهینه سازی خارجی است) و ... می باشد.

سئو پورتال سازمانی

به این نکته توجه کنید که مقاله شما می بایست با توجه به کلمات کلیدی هدف شما تعیین شود. به این نکته توجه داشته باشید که تولید محتوا سه مرحله کلی دارد. تحقیق، تولید و درج در پورتال، بازنشر. شما در مرحله اول یعنی تحقیق، می بایست عنوان خود را متناسب با کلمات کلیدی که مورد جستجوی مخاطبان شما قرار می گیرد انتخاب کنید. شما ابزارهایی مانند KWFinder و Keyword planner می توانید کلمات کلیدی و عبارات مدنظر خود را جستجو کنید و بررسی کنید که چقدر توسط مردم جستجو می شوند. افزون بر این، ابزار قدرتمند و رایگان Google trends هم به شما کمک زیادی خواهد کرد.

عمده ترین مسائلی که مربوط به بهینه سازی داخلی سایت می شود موارد زیر می باشند.

بهینه سازی تگ عنوان: بهتر است بین 55 تا 70 کاراکتر باشد. این عنوان در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) نشان داده می شود. پس باید با محتوای آن صفحه مرتبط باشد. بهتر است کلمه کلیدی اصلی خود را در آن درج کنیم

بهینه سازی متادسکریپشن: این متاتگ همان توضیحاتی است که در صفحه SERP زیر عنوان آبی رنگ (که همان تگ title هست) نشان داده می شود. این مقدار می بایست حداکثر 170 کاراکتر باشد. به طور کل بهتر است کلمه کلیدی اصلی شما در آن درج شود اما نباید چندین کلمه کلیدی در آن درج کرد.

متن کلی مقالات و بهینه سازی آن: در خصوص بهینه سازی مقالات توضیحاتی را که در بالا بیان شد را می بایست در نظر گرفته و در محتوای خود اعمال کنیم. افزون بر این، بهتر است مقالات خود از نظر کمی و کیفی به بهترین نحو نوشته شده و سعی کنیم محتوای آن ها بیش از 1500 کلمه باشد. مقالات ما می بایست دارای پاراگراف به تناسب موضوع بوده و سعی کنیم هر پاراگراف حجم متنی خیلی زیادی نداشته باشد.

بهینه سازی تگ های H1 تا H6: یکی از موارد مهمی که در سئو داخلی سایت باید در نظر گرفت استفاده از تگ های عنوان می باشد. تگ H1 بیشترین اهمیت و تگ H6 کمترین اهمیت را دارد. البته این بدان معنا نیست که ما می توانیم برای همه عناوین را H1 به‌کار ببریم. می بایست عنوان اصلی مقاله ما دارای تگ H1 و عناوین زیرمجموعه آن به ترتیب تگ های H2 تا H6 را داشته باشند. ذکر این نکته ضروری است که ملزم به آن نیستیم که از کل شش تگ استفاده کنیم. ممکن است یک مقاله از نظر سرفصل موضوعی فقط سه تگ اول را داشته باشد.

برچسب ها: تگ یا همان برچسب ابزاری برای دسته بندی محتوایی ما هستند. البته tag همان category نیست. دسته بندی جای خود را دارد و بسیار نیز مهم هست. تگ ها می توانند تکمیل کننده دسته بندی ها یا همان category باشند و اتفاقا نیازی نیست که یکسان باشند. باید سعی کنیم کلماتی را تگ کنیم که در سایر مقالات هم تگ شده اند و یا ممکن است در مقالات بعدی موارد مشابه تگ شوند.

بهینه سازی url وslug : ساختار url یکی از شاخص‌هایی است که گوگل به آن اهمیت می دهد. url مقالات شما در صفحه SERP یا همان صفحه جستجوی گوگل نشان داده می شود. بهتر است url ها با dash از هم جدا شده و از درج فاصله بین آنها خودداری کنیم. همچنین باید url ما مرتبط با محتوا و عنوان ما باشد.

لینک های داخلی: لینک های داخلی وب سایت موجب افزایش بازدید وب سایت می شود. این لینک ها اگر به درستی و در جای مناسب با عناوین مناسب درج شوند، باعث این خواهد شد که کاربران هنگام مطالعه مقاله فعلی شما، به سایر مقالات شما نیز سری بزنند و آنها را هم مطالعه کنند. البته این را در نظر داشته باشیم که محتوای ما نیز می بایست جذاب باشد تا کاربران مشتاق خواندن آنها شوند. لینک های داخلی نباید به صورت nofollow باشند. افزون بر این، عناوین لینک (anchor text) می‌بایست مرتبط با لینک مقصد خود باشند.

تولید محتوا در پورتال

بهینه سازی تصاویر: یک متن خالی هرچقدر هم که کاربردی و با کیفیت نوشته شود، بدون المان ها و تصاویر گرافیکی زیبا، کمتر به چشم می آید. تصاویر به درک و انتقال پیام شما کمک زیادی می کنند و کاربران با دیدن تصاویر، پیام های شما را درک می‌کنند. به جز اهمیت درج و استفاده از تصاویر، بهینه بودن آنها نیز خیلی مهم است. نرم افزار فتوشاپ ابزاری تحت عنوان save for web دارد که با استفاده از آن می توان تصاویر را مختص وب، بهینه کنیم. (در فتوشاپ، کلید های ترکیبی ctrl+alt+shift+S را بزنید). افزون بر این، حتما برای تصاویر مقدار alt را درج کنید. این مقدار می بایست توصیفی از تصویر شما باشد.

تولید محتوا و ارتباط آن با پورتال سازمانی

یک پورتال سازمانی را در نظر بگیرید، صرف‌نظر از اینکه برای یک سازمان دولتی، یک ngo، یک شهرداری، یک شرکت دولتی و یا یک سازمان خصوصی باشد، اهداف متفاوتی از راه اندازی پورتال خواهد داشت. حال با توجه به این اهداف به جرات می توان گفت هر سازمانی نیاز به تولید محتوا خواهد داشت. اگر یک شرکت خصوصی هستید، طبیعتا تولید و بازاریابی محتوا و کسب درآمد از این روش، برای شما مهم است.

اگر در یک شهرداری هستید، اطلاعات عمومی شهر، افزایش سطح دانش شهروندان و مقوله شهروند الکترونیک، برای شما مهم است. پس تولید محتوا در این قبیل پورتال های سازمانی می تواند اهمیت داشته باشد. همچنین سازمان های دولتی نیز به فراخور فعالیت های سازمانی خود، نیاز به اطلاع رسانی های عمومی، افزایش سطح دانش شهروندان و ... نیاز خواهند داشت. در این بخش مثال هایی را در دو حالت دولتی و خصوصی مطرح خواهیم کرد.

تولید محتوا در پورتال سازمانی دولتی

عدم حضور شرکت های دولتی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، مضراتی را خواهد داشت که یکی از این مضرات، عدم توانایی بخش دولتی در اطلاع رسانی های سازمانی خود می باشد. هر سازمان یا شرکت دولتی، دارای یک بخش روابط عمومی می باشد. بخشی از شرح وظایف این گروه کاری، تولید محتوا و اطلاع رسانی عمومی است. این اطلاع رسانی ها متناسب با نوع ارباب رجوع سازمان‌ها و سبک فعالیت کاری آنها می باشد.

محتوای سازمانی

برای مثال یکی از دغدغه های اصلی وزارت نیرو، کاهش مصرف آب و برق می باشد. به جز تبلیغات تلویزیونی و بیلبوردهای شهری که هزینه بالایی را به دست سازمان‌ها می زند، می توان از طریق تولید محتوا و آموزش های عمومی، نتایج خوب و مناسبی دریافت کرد. درست است که مقوله سئو برای شرکت‌های دولتی چندان مهم نباشد. اما ذکر این نکته ضروری است که حداقل برای اطلاع رسانی های عمومی نیاز به تولید محتوا می باشد. مهمتر اینکه این تولید محتوا لزوما نباید به صورت متنی باشد. اینفوگرافی، ویدئوگرافی، متن، پادکست صوتی، شبکه های اجتماعی و هر فضایی که بتوان اطلاع رسانی کرد، فرصت مناسبی برای شرکت های دولتی برای رسیدن به اهداف خود می باشد.

تولید محتوا در پورتال شرکت های خصوصی (غیردولتی)

پورتال سازمانی حتی اگر متعلق به یک شرکت خصوصی هم باشد، بدیهی است که نیاز به تولید محتوا خواهد داشت. یک شرکت خصوصی، اعم از اینکه خدماتی، تولیدی و یا هر ساختاری داشته باشد، نیاز به تولید محتوا خواهد داشت. یک شرکت یا سازمان متناسب با اهداف محتوایی خود، استراتژی محتوایی خاص خودش را دارد. مطابق این استراتژی محتوا، به تولید و بازاریابی محتوا می پردازد. همانطور که در مقالات قبلی بیان شد، بازاریابی محتوا یک روش بازاریابی جاذبه ای و درون گرا (inbound marketing) می باشد.

شرکتی را فرض کنید که از شروع فعالیت آن هنوز یکسال هم نگذشته باشد. این شرکت یک تیم قدرتمند بازاریابی تشکیل داده است اما هنوز تیم بازاریابی دیجیتال (digital marketing) ندارد. به نظر شما قدم اول این شرکت چیست؟ این شرکت می بایست یک تیم قدرتمند هم برای بازاریابی دیجیتال داشته باشد. همچنین می توان در داخل این تیم نیز، یک تیم تولید محتوای قدرتمند تشکیل داده تا بتواند براساس مطابق با استراتژی محتوایی شرکت، به تولید و بازاریابی محتوا بپردازد. ذکر این نکته ضروری است که در این تیم می بایست کارشناس سئو برای بهینه سازی برای موتورهای جستجو (SEO)، وجود داشته باشد.

جمع بندی

در این نوشتار دوستانه، به اهمیت تولید محتوا برای سازمان های دولتی و خصوص پرداختیم. همچنین پیش از آن، به شیوه و اهمیت نگارش محتوا پرداختیم. اینکه نحوه نگارش ما مطابق با قوانین زبان شیرین پارسی باشد، قطعا خواننده محتوای ما نیز از خواندن آن لذت می برد. غلط‌های نگارشی حتی اگر در یک محتوای خوب هم وجود داشته باشد، ممکن است خوانایی و درک آن را دشوار کند.

مقالات مرتبط

پورتال سازمانی، راهکاری هوشمند برای شهرداری ها و سازمان ها

خرید پورتال سازمانی گران یا راه اندازی cms رایگان!

نیاز به مشاوره دارید؟ با ما تماس بگیرید.

تلفن تماس: 43585-021 واحد فروش پورتال سازمانی

Average :  4.00 |  Submitted :  4

Tags
    Created by  ershadi  on  9/29/2021
    مقالات

    Douran Portal
    Please wait ...

    محصولات و خدمات
    6.1.7.0
    V6.1.7.0