این مقاله ترجمهای است از نتایج تحقیقات تیم گارتنر در مورد تجزیه و تحلیل رفتارهایی که پنج دسته از کاربران در مورد داده های دیجیتال، از خود نشان داده اند. به دلیل اینکه تجربه کاربر، یک جزء حیاتی برای مشتریان، بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است. شناسایی رفتار مخاطبان برای تمام مشاغل مرتبط با بهینه سازی وب سایت و سئوی پورتال ضروری است.
«دموکراتیک کردن فناوری اطلاعات» اصطلاح نوظهوری است که چرخههای مستمر تصمیمگیری و ارزیابی نرمافزار را شامل میشود. شنیدن صدای کاربر (صدا به معنای خواسته ذهنی) برای نرم افزار سایت و سئوی پورتال شما نقشی حیاتی شده است. با نادیده گرفتن عکسالعمل کاربر، خطر سرگردانی و پذیرش کندتر شما وب سایت و سازمان و پرتال سازمان شما را تهدید میکند.
تجزیه و تحلیل 5 دسته از کاربران نرم افزار، برای تمام افراد علاقهمند به عمق رفتار کاربر و تاثیر آن بر سئوی پورتال سازمان یا وب سایت مفید خواهد بود. افرادی که اصطلاحاٌ به «غواصی» و کنکاش در تکنیک های رسانه و سئو علاقه دارند، این مطلب را از دست ندهند.
پنج خوشه در نمودار زیر نشان داده شده است! ما مواردی که در این میان جالب تر بودند را به اشتراک میگذاریم:
در این لیست دو خوشه وجود دارد که اصلاً تأثیر زیادی ندارند: Acceptors (پذیرندگان) و Venters (که ما آن را در اینجا لایه سطحی ترجمه میکنیم)
حالا بیایید راجع به این دو دو نوع کاربر و در کل 5 نوع تشکیل دهنده، تحلیل ها را بررسی کنیم.
پذیرندگان
این گروه را به عنوان کاربرانی در نظر بگیرید که هر نرم افزاری را که به آنها ارائه میشود را قبول میکنند و به ندرت پیش میآید که شکایت کنند یا ابراز نارضایتی داشته باشند. این گروه برای سئوی پورتال سازمانی شما کمی گول زننده خواهد بود که بعداً دلیلش اش را خواهیم گفت...
بیش از هر دسته دیگری، آنها احساس میکنند که به روز شدن نرم افزار جدید، به ندرت یا هرگز کار آنها را مختل نمیکند یا برای یادگیری به زمان و تلاش زیادی نیاز دارد. افرادی را تصور کنید که مثلاً اینستاگرام خود را ماه ها بروز نمیکنند.
آنها علاقه ای به محصولات فریمیوم (رایگان) یا آزمایشهای رایگان ندارند و اگر صاحب کسب و کاری باشند، واقعاً علاقه ای به تصمیم گیریهای فناوری برای شرکت، سایت، نرم افزار و بهبود سئوی پورتال سازمان خود ندارند.
در نهایت اگر به مشکلی برخورد کنند، ممکن است آن را با مسئول IT مطرح کنند و در کل کار خاص و اساسی ای انجام نخواهند داد.
پس ما از کنار این گروه عبور میکنیم، چون بعنوان صاحبان مشاغل یا مشتریان، تاثیر زیادی بر سئوی پورتال یا سئوی سایت ندارند. نقش روح را بازی میکنند. در نمودار نیز به رنگ خاکستری و سایه نشان داده شده.
Venters
ونترها کمی متفاوت هستند. آنها محتملترین گروهی هستند که از نرمافزار به «همتایان» و همکاران خود شکایت میکنند، اما هرگز به صورت عمومی (به عنوان مثال در رسانههای اجتماعی) نظرات خود را منتشر نمیکنند. آنها این احساس را میکنند که نرمافزار جدید گهگاه کارشان را مختل میکند، آنها را ناامید میکند یا به زمان و تلاش زیادی نیاز دارد، اما در این مورد کار زیادی انجام نمیدهند. و سعی میکنند خود را مطابق کنند. آنها کمی بیشتر از گروه اول (پذیرندگان) به دنبال آزمایشهای رایگان هستند، اما علاقه کمی به محصولات فریمیوم دارند.
با توجه به این رفتارها، بعید است که این کاربران به تلاشهای بازاریابان واکنش نشان دهند یا تأثیر زیادی بر نحوه پذیرش نرم افزار در سازمان داشته باشند.
پس تا اینجا هم مدیران مارکت، روابط عمومی، رسانه و فروش در سازمانها، نباید نسبت به سئو پورتال یا نرم افزار تحت وب خود نگران باشند.
اما برای سه گروه دیگر قضیه کاملاً متفاوت است:
درایورها
درایورها (یعنی محرکها) قهرمان داخلی ایده آل برای فروشندگان نرم افزار هستند. آنها کاربرانی هستند که اگر راضی نباشند، با فناوری اطلاعات وارد چالش میشوند تا به مشکلات رسیدگی کنند و وقتی از نرمافزار راضی هستند، کاملاً مایل اند که زمان بیشتری را در نرم افزار پورتال یا وب بگذرانند. برای یادگیری ویژگیهای پیشرفته تلاش کنند. تجربه کاربری نرم افزار سایت و سئو پورتال در مورد این افراد بسیار اهمیت دارد.
این دسته از مخاطبان همچنین نرم افزار را مطابق میل خود سفارشی و تنظیم میکنند. مانند Acceptors، نرم افزارهای جدید به ندرت مسائل یا چالش هایی را برای آنها ایجاد میکند.
عده خیلی کمی از درایورها از آزمایشهای رایگان و محصولات فریمیوم استفاده میکنند، اما ترجیح واقعی آنها این است که بخشی از تیم تصمیمگیری سنتی-مدرن باشند و بیشتر در تصمیمگیریهای فنی شرکت کنند. پس درمورد تجربه کاربری نرم افزار و سایت و سئوی پورتال ، روی این گروه باید کار کرد.
شکاکها ((Doubters
شکاک ها شبیه به ونترها هستند، اما پُر سر و صدا تر و قابل مشاهده تر هستند. آنها بیشتر از اینکه به خود IT شکایت کنند، به همتایان خود شکایت میکنند، اما در عین حال جزو دومین دسته افرادی هستند که مسائل (هم مثبت و هم منفی) را در رسانه های اجتماعی یا سایت های نظرسنجی به اشتراک میگذارند.
افراد شکاک معمولاً ذهنیتی منفی نسبت به UX های نوآورانه و نرم افزارهای جدید دارند و محتمل ترین گروهی هستند که می گویند نرم افزار جدید اغلب کار را مختل میکند. آنها با نرم افزار ناامیدانه برخورد میکنند و ارائه یک نرم افزار پورتال کاربر پسند یا سایت و هر نرم افزاری به آنها، به زمان و تلاش زیادی نیاز دارد.
Doubter ها آزمایشهای رایگان و freemium را با نرخی مشابه گروه Drivers دنبال میکنند، و گاهی از کدهای تخفیف خود برای خرید نرمافزار نیز استفاده میکنند.
آنها علاقه مند به مشارکت در تصمیم گیری های فناوری هستند، اما به نظر میرسد که در صورت دعوت به مشارکت، ممکن است تمایل داشته باشند که خریدها و تغییرات در حال بررسی را مسدود کنند. به معنای عامیانه اینکه خیلی وسواسی هستند!
یک فروشنده نرم افزار یا توسعه دهنده پورتال باید نسبت به شکها و خطراتی که برای پسرفت خود در سطح سازمان به همراه دارند، آگاه باشند.
در این مورد، کاربرپسند بودن نرم افزار، قدرتمند بودن عوامل و مجموعه وب سایت و سئوی پورتال همگی باید زیر ذرهبین قرار گیرند.
لابیگر ها
لابیست ها هدف اصلی برنامههای پیشنهادی رایگان هستند. این گروه، تا حد زیادی و با احتمال بالایی به دنبال آزمایش های رایگان، محصولات فریمیوم، یا خرید محصولات به طور داوطلبانه هستند. آنها علاقه زیادی به درگیر شدن در تصمیمات فناوری در سطح شرکتی دارند اما به نظر میرسد میخواهند با رفتاری «خصمانه علیه ماشینها» تغییرات پایهای را ایجاد کنند.در واقع تندرو هستند.
اما در بعضی موارد زمانهایی وجود دارد که آنها قانع و راضی هستند. این دسته از نظر داخلی و خارجی بیشترین اهمیت را دارند. مثلاً آنها فروشندگان را تشویق میکنند تا فرصتهای درون شرکت خود را بالفعل کرده و به اجرا برسانند.
لابیگرها احساس میکنند نرمافزار جدید گهگاه بر آنها تأثیر منفی میگذارد، اما مستعد آن نیستند (مانند شکاک ها).
برای فروشندگان نرم افزاری که دارند محصولی با تجربه کاربری عالی ارائه میدهند و استراتژیهای رشد مبتنی بر محصول را دنبال میکنند، لابیگر ها هدف ایدهآلی هستند. یک طراح سایت یا توسعه پورتال و سئو کار گرافیست در نرم افزار پورتال، برای بالا بردن امتیاز سئوی پورتال باید به این گروه توجه ویژه داشته باشند.
ما به عنوان تیم توسعه پورتال ، این مطلب را از دیدگاه یک پورتال کاربرپسند و سئوی پورتال مورد بررسی قرار داده ایم. اما شما به عنوان توسعه دهنده هر نرم افزاری، میتوانید از این دستهبندی درمورد کاربران خودتان استفاده کنید.
فکر کردن در مورد این خوشهها و رفتارهای مرتبط، میتواند به فروشندگان نرم افزار در تلاش های بازاریابی و موفقیت مشتری کمک کند.
نکته پایانی، در این مطالعه ما از پاسخ دهندگان سؤالات مربوط به نظرسنجی خود سایت منبع است.
همه شرکت کنندگان نمیتوانستند به همه آنها پاسخ دهند، اما ما کسانی را که میتوانستند را در جدول آورده ایم. در یک نگاه کلی و البته خلاصه، خوشه بندی های سایت گارتنر، به شکل زیر توزیع شده اند:
مستطیل های آبی جایی هستند که درصدها بیشتر از کل نمونه است و زرد جایی است که کمتر است (هر دو با درصد کمی). این جدول ممکن است به درکِ اینکه خطرات و چالشها برای فرصتها و استقرار آنها کجا خواهد بود کمک کند.
جمع بندی
در این مقاله از یک رویکرد دقیق آماری، به کشف 5 دسته اصلی کاربران نرم افزارها پرداختیم که هر توسعه دهنده و برنامه نویسی باید آن را رعایت کند. رویکرد ما به عنوان توسعه نرم افزار پورتال ، از دیدگاه پورتال کاربر پسند و سئوی پورتال بود. اما هر اپلیکیشن، وب سایت و نرم افزار کاربردی ای که ایجاد میشود با همین 5 دسته کاربر روبرو خواهد بود.
در میان این پنج دسته گروهی تاثیر بسیار کمی در رفع مشکلات و بهبود وضعیت شرکت های فروش نرم افزار دارند، این گروه تا حدودی نقش خنثی را بازی میکنند و در انتهای طیف، از اهمیت برخوردار هستند، و مهم ترین بخش این گروه بندی، لابیگر ها نام گرفتند که در مورد نرم افزار چالشهای مثبت و منفی ایجاد میکنند و در نهایت برای بهبود حرکت یک شرکت فروشنده نرم افزار مفید خواهد بود.
ما به همکاران خود در توسعه نرم افزار پورتال و سئوی پورتال سازمانی این توصیه را به اشتراک گذاشتیم. طراحان سایت نیز در کار UX و سایرخدمات توسعه نرم افزار وب خود باید به این نکات علمی و ظریف توجه کنند.