پورتال های بخش کشاورزی
کشاورزی بزرگترین کارفرمای جهان است که به عنوان ستون فقرات بسیاری از اقتصادها، معیشت اکثر مردم جهان را تامین می کند. برای کشورهای در حال توسعه، کشاورزی مترادف با توسعه جهانی حساب می شود. تلاشهای تحقیق و توسعه برای بهبود کشاورزی نزدیک به یک قرن است که ادامه دارد، اما با چالشهای جهانی جدید و همیشه در حال تغییر، کشاورزان باید به اطلاعات مناسب برای مقابله با این چالشها مجهز شوند. از طریق پیشرفت در فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)، بیشتر اطلاعات مورد نیاز در اینترنت در دسترس است. اما حجم زیاد و عدم اطمینان در مورد دقت، دستیابی به اطلاعات صحیح و معتبر را بسیار دشوار می کند. هدف پورتال های وب کشاورزی حل این وضعیت است. آنها نقاط دسترسی واحد به اطلاعات جمع آوری شده از منابع مختلف به طور ویژه طراحی شده اند.
در زمینه خدمات مشاوره و ترویج کشاورزی، دو نوع پرتال غالب وجود دارد: پورتال هایی که دانش فنی و بازار را به کاربران نهایی در سطح مردم عادی ارائه میدهند و آنهایی که به توسعه ظرفیت پرسنل و کشت و صنعت ترویج کمک می کنند. پورتال های دانش پورتال های توسعه الکترونیکی، پورتال های ویدیویی)، پورتال های اطلاعات بازار، پورتال های اطلاعاتی برای مردم روستایی و پورتال های سازمانی برای خدمات ترویجی و مشاوره در دسته قبلی قرار میگیرند. حاوی منابع و ابزارهای متعددی هستند. به اشتراک گذاری دانش و شبکه سازی بین سهامداران خدمات را ممکن می کند و در دسته دوم قرار می گیرد.
پورتال های وب کشاورزی، پلتفرم های دیجیتالی هستند که دروازه های سازماندهی شده ای را برای اطلاعات ارائه میدهند یا به عنوان جمع آوری دانش از سوی ذینفعان مختلف عمل میکنند. میزبانی پورتال برای پاسخگویی به نیازهای کشاورزان، توسعه دهندگان و سایر بازیگران این عرصه باید به خوبی فکر شود. برخی از اصول میزبانی پورتال های وب عبارتند از:
قابلیت استفاده و کاربردی: پورتال باید برای افراد غیر متخصص در فناوری اطلاعات (IT) کاربرپسند باشد. اطلاعات ارائه شده باید برای کاربران بالقوه مرتبط و دارای کاربرد بالا باشد. زبان محلی یا گزینه های نمایش چند زبانه نیز کمک میکند.
سازماندهی محتوا: با ارائه محتوا به شکلی که به راحتی قابل درک، قابل پیمایش و جستجو باشد، علاوه بر جذابیت بصری، تجربه کاربر افزایش پیدا میکند.
انعطافپذیری: پورتال وب باید از نظر طراحی انعطافپذیر باشد تا در صورت نیاز بدون ایجاد اختلال عمده در پیکربندی، ویژگیهای جدیدی اضافه شود.
ساختار: ساختار محتوا باید به خوبی تعریف شده و در یک الگوی مشخص باشد تا دسترسی و ناوبری آسان تر شود. مکان یابی سایت باید آسان باشد.
نمایش سایت: پرتال ترجیحاً باید در همه مرورگرها و دستگاه ها به طور مداوم کار کند و نمایش داده شود.
بصری سازی: تجسم مخازن محتوا می تواند اضافه بار اطلاعات و زمان مورد نیاز برای بازیابی اطلاعات را کاهش دهد.
سفارشی سازی: اجازه دادن به کاربران برای سفارشی سازی پورتال برای رفع نیازهای خاص خود می تواند رضایت کاربر و کارایی استفاده را افزایش دهد. اما، برای کاربران تازه کار، اکثر اطلاعات باید در لینک هایی با دسترسی آسان نمایش داده شوند.
سیستم مدیریت محتوا (CMS): یک CMS تعامل را فعال می کند تا کاربران بتوانند به راحتی محتوا را آپلود و به روز کنند، که به افزایش مخزن اطلاعات کمک می کند. (1) ویژگی هایی مانند تالار گفتگو، نظرسنجی، رتبه بندی صفحه، جستجوی زنده، نظرسنجی، فرم بازخورد و غیره تعامل را تشویق می کند.
اطلاعات گسترده: اطلاعات متنوع مربوط به تمام جنبه های زندگی روستایی، با پشتیبانی از محتوای چند رسانه ای، به درک آسان اطلاعات کمک میکند.